/ Allmänt / tomten /

Fynd

Sergelvägen 26 har hittills bjudit på både smått och gott - allt mellan himmel och jord har vi hittat i pryl väg. Det är ju inte så konstigt att det finns mycket saker med tanke på att det är och har varit en sommarstuga genom generationer. Det tenderar att samla en hel del saker. 
 
Lars, vår granne, berättade i helgen att hans far köpte tomten 1948 samtidigt som två bröder köpte våran och grannens tomt. Det byggdes tre stycken sportstugor inom loppet av ett par år. Vårat hus har haft tre ägare för oss så det finns historia i väggarna. 
 
I helgen gjordes två riktiga fynd. 
1. Hammocken! vilken fantastisk uppfinnig. I dag sov till och med Max i den under eftermiddagen. Det är bra betyg! 
2. Vinden på stugan. Det var fullproppat med diverse prylar men bland annat en låda med fantastiska fotogenlampor! Vackra och funktionella. Det var ett riktigt fynd!
 
I övrigt har det varit en fantastisk helg i stugan. Eldning, bära ved och fika i solen. 
 
Full fart på riset!
 
Hammocken!
 
Och slutligen - helgens investering: en flagga!
 
Underbar helg övergår nu i kortvecka med potential att bli väldigt trevlig. 
 
// Lollo
/ Trädgård / tomten /

Före och efter

Vi spenderar så mycket tid vi kan på tomten. Det är otroligt skönt att komma ut till stugan på helgen och andas frisk luft. Eftersom vi är där ofta och det händer lite på tomten varje gång är det svårt för oss att se att det verkligen händer något. Men bilderna nedan talar sitt tydliga språk. Visst händer det massor?
 
Trappa från vägen ner till stugan i februari/mars i år

Samma plats i påskhelgen!
 
Utsikt mot vägen från stugan i mars
 
Samma plats annandag påsk!
 
Fortsättning följer...
 
// Lollo
 
 
 
 

 
 
/ tomten /

Påskhelgen

Påskhelgen levererade inte bara fantastiskt väder utan även trevligt sällskap och många härliga dagar på tomten. Stort tack till Börje och Vija för fyra dagars extrahjälp med ris, eldning och vedstapling.
 
Helgen började lite trevande med feber och sjukdom för mig och Max. Då passade Mattias och Börje på att elda upp hälften av allt ris som finns på tomten. Under tiden åkte några träd ner och sen fortsatte eldningen. Tyvärr ändrade vinden riktning under resterande del av helgen så det blev inte någon mer eld men vi sparar det till Valborg! Vi har istället burit ved, staplat och släpat ris så att träningsvärken sjunger i armar och ben.
 
I går hängde jag Mattias och Max på låset till Fredells byggvaruhus för att investera i en skottkärra. Den användes filitigt igår och jag känner redan att den var värd sina kronor.
 
 
 
Eldning pågår
 

In action

Mycket ved för framtida braskaminen!
 
/ Lollo