/ Allmänt / Bygga hus / Husdrömmar / Livet /

Årskrönika Del 2

 
 
Juli
I juli kombinerade vi semester med flyttkaos. Vi prickade in årets varmaste dag för flytten och svettades när vi for mellan förrådet, stuga och lägenhet. Lägenheten i Orminge var inte klar för inflytt när vi flyttade från Telefonplan så vi mellanlandade i stugan.
 
 Flyttkaos på Telefonplan.
 
Max nya sovrum i stugan.
 
Vi köpte golv till nya lägenheten.
 
Det blev lite grävt på tomten, inte för nya huset utan för....
 
... för fiber!
 
Augusti
I augusti fortsatte vi målandet på stugan som avancerade till stugans alla sidor. Vi hade väldigt mysigt i stugan med lugna kvällar och dusch i vårat charmiga duschhus. Sedan fortsatte flyttkaoset när vi flyttade in i lägenheten i Orminge i slutet av augusti.
 
 Sista sidan målas.
 
Äpplen utanför knuten.
 
Flyttkaos och sjuk Max på inflyttningsdagen i Orminge.
 
Köksluckorna på vift!
 
Vi var återigen på IKEA för att komplettera till lägenheten i Orminge.
 
 
September
I september rullade det på i husbygge och renovering av stugan. Vi gjorde klart målningen av stugan och fick äntligen ordning på lägenheten i Orminge. Vi funderade en hel del på val till huset.
 
Vindskivor på plats!
 
Köksluckorna kom tillbaka!
 
Oktober
Skogshuggaren fortsatte sin framfart på tomten under oktober. Vi tog hand om ännu mer ved och spenderade all ledig tid på helgerna på tomten och i stugan. Vi fick huset och tomten utstakad och kom på att vi ville göra en justering av husets läge.
 
Skogshuggare i farten.
 
Skogshuggarens medhjälpare plockar ved.
 
Stugan i höstskrud!
 
Tomtgräns.
 
November
Med en tår i ögat tog Mattias sig i kragen och fällde duschhuset. Efter x antal årtionden på tomten fick det ändrad användning. Ena dagen duschhus, nästa dag början till ett vedskjul. Här kastas inget i onödan....
I november kom vi äntligen igång med markarbetena och bygget kom i gång på allvar.
 
 Hejdå duschhuset!
 
En grävmaskin kom till tomten.
 
Tomten täcktes av och den här borrmaskinen gjorde ett gästspel för att ta bort berghällen.
 
Det börjar likna en plats att ställa ett hus på.
 
Två lyckliga grabbar provar grävmaskinen!
 
December
I december startade vi månaden med lite sol och värme. Vi laddade batterierna i Egypten samtidigt som grunden påbörjades på Sergelvägen. När vi kom hem var grunden på god väg att bli klar. Rör, golvvärme, frigolit och armeringsjärn är på plats. Nu saknas bara cementen.
 
Uppladdning med varmt och skönt här.
 
Grunden med golvvärme på gång!
 
Skjulet står kvar en stund till nere till höger i bild men här ska vi fylla ut lite mer inom kort.
 
 
Summering av året och utblick mot 2015!
Det har varit ett händelserikt år. Det tog lång tid innan det hände något med bygglovet som vi skickade in redan i juni men det var först i oktober-november som bygget tog fart. När grävmaskinen väl kom på plats gick det undan med markarbetena och grunden.
 
Under de första vardagarna på nya året kommer grunden att gjutas. Vecka 4 kommer huset att levereras från husfabriken och då tar det ett par dagar att montera det.
 
2015 kommer bli ett riktigt valår, även om det inte blir nyval, så måste vi välja mycket invändigt i huset. Först ut att ta beslut om är köket som visat sig vara en riktig följetong.
 
Vi vill tacka alla som har hjälpt oss röja, rensa, kasta och bara supporta oss under 2014. Vi uppskattar er hjälp väldigt mycket! Vi hoppas att ni följer oss även under 2015; både genom fikabesök och genom att läsa bloggen.
 
Gott nytt år önskar vi!
 Kramar från familjen Bergström och Bernie!