/ Allmänt / Design / Fixa och dona /

DIY

Vi har fått ärva både det ena och det andra i stugan. Det var fyra små hus fyllda till bredden av prylar. Mycket har vi ju slängt men vi sparar guldkornen. 

På stugans veranda finns två platsbyggda bänkar. Och då är det så klart inte så enkelt att köpa nya dynor. Därför har de fått sig en liten makeover! 

Do-it-yourself (DIY) projekt #1! 


Före och efter i ett! 


På plats! 

/ Lollo 
/ Arkitekt / Design / Fasad / Husdrömmar / Huset / arkitektritat /

Järnvitrol

Vi har funderat mycket kring fasaden på huset. Egentligen är det inget som har känts helt hundraprocentigt så vi har velat fram och tillbaka. 
En ursprunglig idé från arkitekterna var att ha en tydlig kontrast mellan den nedre och den övre delen. Från början ritades huset med stående vit träpanel nere och liggande svart träpanel uppe. Tanken med detta var att det ska se ut som att den övre delen svävar bland träden. 

Efter mycket surfande på fasader har vi nu kommit fram till ett beslut. Vi satsar på liggande svart träpanel på övre delen och svart tak (släta betongpannor). På nedre delen blir det stående träpanel i järnvitrol. 

Jag är otroligt förtjust i träfärgade hus och tror att det kommer passa bra in i miljön på tomten. 

Nya scenen på Skansen i järnvitrol. Nybyggd villa helt i järnvitrol (bild från Pinterest) 


Nybyggd villa i Mälarhöjden. 

Det kommer bli snyggt på Sergelvägen. 
Eller vad tror ni? 

/ Lollo
/ Allmänt / Livet / Max /

Stiltje

Det blev lite stiltje i husbyggandet, både här på bloggen och i verkligheten. 
Bygglovet skickades in och vi tog ledigt över midsommarhelgen. 

Efter en trevlig midsommarafton med familjen Ternstål/Österberg packade familjen Bergström väskorna för den traditionsenliga midsommardagsutflykten. Vi har infört en tradition att åka på weekend till en stad eller by som vi inte tidigare besökt. Staden ska ligga inom en tvåtimmarsradie från Stockholm. Vi har tidigare varit i bl.a. Fagersta, Trosa, Örebro och Avesta/Krylbo. 

I år gick färden till Västerås och Eskilstuna. Vi strosade runt i Västerås på lördagen och åt middag på stan. Sen checkade vi in på nyrenoverat Scandic, badade i poolen och sov gott. 


Max vill kolla på bilar. Mattias vill gå åt helt fel håll... 


Middag på stan. 

På söndagen åkte vi söderut. Vi gjorde en avstickare och spanade in Strömsholm. Sen vidare mot Eskilstuna och Parken Zoo. 
Max gillade så klart tåget bäst av allt. Tigrarna var okej också. Men tåget! Och bilen! 

På parken zoo! 

Nu tar vi nya tag och påbörjar renovering av lägenheten i Orminge. 

/ Lollo