/ Allmänt / tomten /

Renovering

Snart finns det ju två boenden som är i behov av lite renovering.

Lägenheten vi har köpt i Orminge behöver målas, nya golv behövs delvis, en vägg ska byggas i sovrummet och köket ska hottas upp. Vi har tänkt ta hjälp och endast göra lite själva. Men tills dess, dvs om ett par veckor, fokuserar vi på stugan. 

Det visade sig att stugan helt saknar isolering. Vi tänker därför bara göra ett litet ansiktslyft utvändigt. Mattias började i helgen med taket. 

Taket har helt tagits över av mossa och det krävdes högt tryck och tålamod att få bort den. Men kolla vilken skillnad! 


Och så här härligt smutsig blev trappan när en del av taket var rengjort. // Lollo
/ Allmänt / Livet / Lägenhet /

Bergströmare i farten

Det är snabba kast i vardagen just nu. Vi planerar framtid för fullt både med hus och lägenhetsaffärer. 

Förra fredagen skrev vi ju kontrakt på försäljning av vår lägenhet. Idag är det dags att sitta på andra sidan bordet. Vi har köpt lägenhet! 

Det blir en tvåa i Orminge från juli någon gång. Den behöver lite finputsning så vi ska fixa en snickare som får gå loss på lägenheten innan vi flyttar in. 

Det känns skönt att veta var vi ska ta vägen fram över och det ska bli spännande att bo i ett område som vi kanske inte hade valt under normala omständigheter. 
För det här får ju faktiskt räknas som icke normala omständigheter. För inte är det normalt att hålla på så här, det märks om inte annat när man berättar om det hela för vänner och bekanta. Men det är ju bara så vi är. Bergströmare i farten. 

Nedan ser ni några glimtar från det framtida boendet. 
/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Försommar

I helgen var det riktig försommarkänsla när vi var ute vid tomten. Kortärmat och det hade gått att ha shorts. Underbart. Vi väntar med spänning på att se vad som gömmer sig i rabatten och nu kan vi ana att det finns växtkraft. 
 
Det lilla dilemmat med att bo en bit från tomten och fokusera på att sälja lägenhet är ju att det hinner torka! Det var väldigt torrt i rabatterna i lördags och nu hoppas vi att växterna inte dör innan vi kommer dit i helgen. Vi vattnade i alla fall ordentligt. För nu går det att vattna, nu när det finns sjövatten i kranen. 
 
 
 
Max trivs. Kul att leka med vatten!
 
 
 
 
// Lollo