/ Allmänt /

Marknivå och grävmaskin

Idag har vi varit och inspekterat markarbetena i dagsljus. Nu är marken fylld där huset ska stå, det återstår att lägga grusbädd för att sedan gjuta plattan på det. Men det saknas lite fyllnadsmassor runt huset som vi förhoppningsvis får den kommande veckan.
 
Det är häftigt att se den nivån huset ska stå på. Tidigare har det ju bara varit en siffra på ett papper och en känsla av att det är ungefär så här vi vill ha det men nu kan vi konstatera att de blev väldigt bra!
 
Infarten och där grushögen och grävmaskinen är ska huset stå.
 
Två veckor sedan såg det ut så här...
Idag ser det ut så här!
 
LPS/VA-pumpen på plats.
 
Till Max stor förtjusning kunde man ta sig in i grävmaskinen och provsitta idag! Vilken lycka! Men det verkar det ha varit även för det stora barnet...
Grävmaskin!!!!
 
// Lollo
 
 
 
/ Allmänt /

Borrning, förvärdering och tusen andra saker

Vilken vecka! Nu har det hänt grejer. Utöver att det är hektiskt med markarbetena är det väldigt mycket på både mitt och Mattias jobb samtidigt som vi ska på semester nästa vecka. Vilken kombination!

En liten summering av veckan är i alla fall att vi har fortsatt fylla ut tomten, sprängning av vår berghäll har påbörjats (kanske till och med är klar...), vi har bestämt vart vårt avlopp ska placeras, gjort klart sista entreprenadkontraktet m.m. 

Markarbetena går i alla fall med en rasande fart. Avloppet hade vi en tanke för var vi ville placera det men fick tänka om lite för att inte låsa oss avseende framtida byggnader, ytor och för tomtens skull. Det handlar alltså om en grön pump (här framgår min okunskap...) som grävs/sprängs ner och endast toppen kommer synas. Den pumpar sedan allt avlopp upp till gatan där allt ansluter till ledningen i gatan. 
Här ska den vara! Notera att rhododendronbuskarna är kvar! 


Borrmaskin!

Full aktivitet! 

Här grävs det för avloppsanslutning vid gatan. 

Idag har vi också fått en förvärdering av huset som krävs för att vi ska få igång byggnadskreditivet. Det verkade lovande! 

Nu blir det helg och 30 årsfirande! 

// Lollo 
/ Allmänt / Mark / grundläggning / material /

Massa massor

Vi har valt att placera huset ganska högt på tomten. Hela tomten är som högst vid vägen och sluttar sedan mot norr. Norr om våran tomt är det väldigt brant. 

Tanken var att fylla ut en del av den svacka som finns mellan sommarstugan och den berghäll som vi ska ha i blickfånget i köket/vardagsrummet. Men för det krävs ju massor, massor av massor. 

När vi såg höjdmärket som utstakningen hade satt ut blev både jag och Mattias lite förvånande. Oj, ska vi fylla så där mycket?!? 
Men det kommer bli bra och det är värt det, för massor är inte gratis om du inte har tur eller gott om tid. 


Här kommer ett lass med sten. 

Idag hade Mattias kommit över massor, för det är ju sånt som händer när man bygger hus. Nya lärdomar och kunskaper varje dag, vare sig man vill lära sig eller ej. 

Stor lastbil! 

// Lollo