/ Allmänt / Bygga hus / Huset / grundläggning / tomten /

Gallring

Idag har vi varit i stugan som vanligt. Vi har andats frisk luft och fällt två träd. Totalt är det nu tre träd kvar att ta ner för husbygget men de återstående är stora (läs väldigt stora) och lutar in i något som vi inte vill förstöra (läs stuga eller bod). De måste vi ha proffshjälp för att få ner. 

Jag skulle annars vilja utnämna Mattias till hobbyproffs av trädfällning. Det går väldigt bra att ta ner träden och visst är han stilig i utstyrseln? ;) 


Först sågas en kil. Sen från andra hållet och ... 


Brak!

Idag kollade vi även på placeringen av huset och nivån vi har ritat in det på. Summering: det kommer behövas en del fyllnadsmassor!


Den röda markeringen är höjden huset ska stå på!

Mycket på gång i veckan. Jag uppdaterar så fort det händer något. På fredag eldar vi ris och på lördag river vi duschhus, om någon vill komma förbi och säga hej. 

// Lollo 
/ Allmänt / Bygga hus / Bygglov / grundläggning /

Utstakning

I veckan kom Nacka Utstakning och satte ut pinnar där huset ska stå. 
Vi känner oss inte helt hundra med vridningen på huset och har funderat ett par dagar på att göra en ändring. Vi har helgen på oss att fundera för det börjar dra ihop sig. 


Två pinnar, de norra. På bilden kan ni se att huset står lite snett (ni som varit ute på plats vill säga). Vi skulle vilja ha det mer rakt sett till den bortre pinnen. 

Vi passade även på att markera ut tomten mot vår ena granne. Allt för att undvika framtida diskussioner. 
Det visade sig att det fanns ett rör under all mossa! 


Det var ett stenröse här över. 


Här ska det alltså stå! 


/Lollo 
/ Allmänt / vibyggerhus.se /

Läs om oss och andra som bygger hus

Mycket inspiration, tips och råd hittar vi på bloggar som andra som husbyggare skriver. Det är ett fantastiskt verktyg för att kolla upp processer, i vilken ordning andra har genomfört husbygget, och undvika fallgropar. Jag tycker den här sidan är toppen - det finns många bra bloggar.
 
Så alla ni som är intresserade av att bygga hus läs här eller fråga oss!
http://www.vibyggerhus.se/