/ Allmänt / Bygga hus / Design / Fasad / Husleverantör / material /

Lite för mycket

Det händer massor just nu. Varje dag de senaste veckorna har vi gjort något med huset eller med lägenheten. Det har resulterat i att bloggen fått ligga på is. 

Vi har bl.a. gått igenom alla detaljer i huset inför att ordern ska gå till husfabriken. Det innebär att vi har bestämt exakt läge för alla fönster, färgkod på fönster både in och utsida färg på plåtar, hur takfoten ska se ut m.m.

Det har inneburit en hel del funderande och lite velande. Det är nu vi måste bestämma oss, sen går det inte att ändra! 

Nu inväntar vi bara en kostnadsuppskattning på våra tillval. Innan vi skriver på och ordern går till fabriken. Det blir under nästa vecka. 

Idag fick vi alla konstruktionsritningar vilket innebär att vi kan påbörja upphandling av entreprenörer. Först ut är mark och grund. 

Ang färg på fönstren var vi tillbaka och velade på Fredells i veckan. Svart, mörkgrå eller ljusare grå? Vi valde en mörkgrå med struktur som alltså inte är helt slät plåt. Vi ska ha den till höger. 


Det som kvarstår med huset är att bestämma vilket golv vi ska ha. Det skjuter vi på lite till. 

Trevlig helg!

/ Lollo 

PS. Värmen är på i stugan för årets sista övernattning i stugan. 
/ Allmänt / Fixa och dona / Lägenhet / material /

Köket

Tanken med vår mellanlägenhet har varit att renovera lätt och samtidigt så pass mycket att vi trivs. 

I köket hade vi bestämt oss för att lacka om luckorna. Vi skickade in luckorna på lack i slutet av juni och när vi skulle hämta dem i augusti visade det sig att det uppstått problem. Under sommarens skyfall stod hela lackfirman under vatten, så även våra köksluckor. 

När vi flyttade in såg det ut så här. 

Det spelar ju ingen roll att man har ordning när det saknas luckor. 

Efter en del funderande tog vi kontakt med försäkringsbolag och undersökte möjligheten att köpa nya luckor, men behålla stommarna. Det är ju inte direkt att åka till IKEA och hämta hem nya luckor när köket är från 1970. Det finns företag som specialiserat sig på nya luckor till såna här kök. Men vad dyrt det är. Hutlöst dyrt! Så vi bestämde oss för att ha is i magen och vänta på våra eventuellt vattenskadade luckor. 

Och till slut kom de. Vita, fina och inga skador. Så nu är det ordning och reda även i köket! 


Öppna hyllor i all ära men det här blir ju mycket lugnare. 
 


Ni är det dags att planera nytt kök. Det ska bli riktigt kul!  

// Lollo 
/ Allmänt / Livet / Stugan / Trädgård / tomten /

Vilken helg!

Strålande sol, målar-varmt och helt oplanerat i kalendern. Vilken helg det har varit!Vindskivor och plåtar på plats. 

Sista fläcken målad. Och det innebär att allt nu är målat. Hurra för det!

I går kväll hade vi finbesök i förorten. Vi åt kräftor och hade väldigt trevligt. Nästa år siktar vi på kräftskiva i nya huset. 

Idag har vi slitit oss från stugan och röstat, så klart! En viktig sak att göra och jag hoppas alla som läser har röstat. En underbar helg helt enkelt. 

Kram!
// Lollo