/ Allmänt / Bygga hus / tomten /

1 år!

Idag är det ett år sedan vi fick tillträde till tomten och nycklarna till stugan!
Det har varit ett händelserikt år och har hunnit ske stor förändringar på Sergelvägen 26!
 
Så här såg det ut när vi var där första gången som ägare. Bilden är från 2/3 2014. Ingen snö...
 
Det här en bild från första helgen i mars 2014 som var vår första riktiga arbetsdag på tomten.
 
Den här bilden är tagen nere från duschhuset en av de första helgerna.
 
Det första vi gjorde var att elda upp diskstället (av alla saker...). Det var väldigt fuktigt, instängt och kallt i stugan.
 
Ett år går fort och när man är mitt upp i det är det svårt att se förändringen. Därför är det bra att vi har varit duktiga på att dokumentera för vi kommer knappt ihåg hur det såg ut innan. Nu är ju verkligheten en annan. Vi hörde av vår granne att den tidigare ägare, Bettan, hade åkt förbi med sin taxi för ett par veckor sedan. Jag hoppas hon gillar förvandlingen lika mycket som vi gör men jag kan tänka mig att det är svårt att se sitt sommarställe sedan 30 år tillbaka förvandlas på detta sätt.
 
Bilden tagen idag från parkeringen.
 
Där står det! Knappt ett år tog det alltså från övertagandet av tomten till att huset står där. Det är ju fortfarande långt ifrån klart men på god väg....
 
Och så här ser det ut mellan husen...
 
Nu är det fler hus på gång i området. Dels via tomten som såldes i veckan (över 4,2 miljoner!) samt en tomt på Tessinvägen där det verkar vara två hus på väg upp. Det är väldigt kul att följa när man själv är mitt uppe i processen.
 
// Lollo
 
 
 
 
 
/ Allmänt / Bygga hus / Entreprenör /

El och VA

Vi har inte hunnit förbi huset sen i fredags. Förhoppningsvis har gipsning påbörjats men inga nyheter att rapportera därifrån. Vi sköter pappersexersis den här veckan. Bland annat ska vi ansöka om en ny el-servis. Det tar ca 4 veckor att få detta så lika bra att påbörja det nu. Vi har även ansökt om byggvatten. 

Sen har vi äntligen fått en uppdatering kring vårt VA. När vi skulle ansluta oss i december visade det sig att att det är stopp i anslutningen mellan vår anslutningspunkt och huvudledningen. Det var inte så enkelt att lösa och ansvaret för detta ligger på kommunen.  Först testade kommunen att spola men det funkade inte. Idag fick vi besked att de ska gräva upp vår anslutning och grannens (de sitter tydligen ihop på något sett) nästa vecka och åtgärda problemet. Bra att det är på rull men återstår att se hur enkelt det är. Varken vi eller grannen är ju anslutna och det är tydligen ganska vanligt att det slammar igen då. Vi har ju haft en öppen grop vid VA-anslutningen i snart tre månader så hög tid att det ordnar upp sig. 

Arbete i gropen vid VA-anslutningen i november-december. 

Jag har även dokumenterat eldragningen i hallen. Det blir inte så lätt att sätta upp en lampa här...Nu lite fakturahantering. 
// Lollo

/ Allmänt / Bygga hus / Entreprenör / Montering / material /

Platsbesök med kommunen

Idag har vi haft platsbesök med kontrollansvarig och bygglovshandläggaren på Nacka kommun. 

Jag ringde för att boka detta besök för drygt en vecka sedan och då hade vår bygglovshandläggare slutat på kommunen. Det tog en dag att få en ny handläggare så det ordnade sig snabbt och bra. 

Idag möttes vi upp vid huset. Allt som allt tog platsbesöket 10 minuter. Allt måste ju ha sett bra ut för sen var det tack och hej. 

Vi stannade kvar en timme och kollade igenom huset. Elektrikern var där och hade lite frågor. Bland annat så är måttet mellan två reglar i väggen 2 cm för litet för att vår elcentral ska få plats inbyggd i väggen. Då återstår att undersöka möjligheten att flytta regeln. Vi ska höra med snickarna. Om det inte går får vi sätts den utvändigt på väggen istället. 
Ett annat problem är att eldragning för utebelysning är fördraget i fasaden från fabrik. Men snickarna har satt fasaden utan att pilla ut elen. Så just nu är tomrören gömda någonstans i ytterväggen. Det känns tråkigt att behövs borra fler hål. Så detta ska också kollas upp och se om vi kan hitta någon enkel lösning. 

Jag tog lite bilder invändigt också. 


Jag längtar efter att vakna upp till den hör utsikten från sovrummet. 


Eldragning för trappbelysning. Det vi ägnade förra helgen åt...


Golvvärmecentral som inte hamnat där den skulle.


Blivande elcentral!

I morgon ska gipsning påbörjas. Det blir nog en tur till huset för att inspektera. 

Trevlig helg! 

// Lollo