/ Allmänt / Bygga hus / tomten /

1 år!

Idag är det ett år sedan vi fick tillträde till tomten och nycklarna till stugan!
Det har varit ett händelserikt år och har hunnit ske stor förändringar på Sergelvägen 26!
 
Så här såg det ut när vi var där första gången som ägare. Bilden är från 2/3 2014. Ingen snö...
 
Det här en bild från första helgen i mars 2014 som var vår första riktiga arbetsdag på tomten.
 
Den här bilden är tagen nere från duschhuset en av de första helgerna.
 
Det första vi gjorde var att elda upp diskstället (av alla saker...). Det var väldigt fuktigt, instängt och kallt i stugan.
 
Ett år går fort och när man är mitt upp i det är det svårt att se förändringen. Därför är det bra att vi har varit duktiga på att dokumentera för vi kommer knappt ihåg hur det såg ut innan. Nu är ju verkligheten en annan. Vi hörde av vår granne att den tidigare ägare, Bettan, hade åkt förbi med sin taxi för ett par veckor sedan. Jag hoppas hon gillar förvandlingen lika mycket som vi gör men jag kan tänka mig att det är svårt att se sitt sommarställe sedan 30 år tillbaka förvandlas på detta sätt.
 
Bilden tagen idag från parkeringen.
 
Där står det! Knappt ett år tog det alltså från övertagandet av tomten till att huset står där. Det är ju fortfarande långt ifrån klart men på god väg....
 
Och så här ser det ut mellan husen...
 
Nu är det fler hus på gång i området. Dels via tomten som såldes i veckan (över 4,2 miljoner!) samt en tomt på Tessinvägen där det verkar vara två hus på väg upp. Det är väldigt kul att följa när man själv är mitt uppe i processen.
 
// Lollo