/ Bygga hus / Stugan / grundläggning /

Gäster och ester

En helg i flitens tecken är nu snart till ända. Vi har förberett för flytt av friggebod samtidigt som det varit stor aktivitet med huset. 

Vi bestämde oss till slut för att ta det enkla vägen ut vid valet av plats för friggeboden. Där vi vill ha den kräver grävmaskin och det hade vi inte tillgång till nu. Men vi hade tillgång till Max mormor och morfar som kom i lördags och gjorde ännu en hjälteinsats. 
Vi kommer ställa friggeboden temporärt rygg i rygg med stugan. Så där började P-Å och Mattias med grunden i lördags. De grävde genom tjäle, måttade, räknade, måttade lite till och satte upp lecablock på grund av grus och betongpannor. Grundläggning helt enligt skolboken!

I lördags förmiddag dundrade en minibuss in på tomten. Jag trodde Mattias sa "vi har fått gäster..." När han i själva verket sa "det är ester...". De måttade och måttade också igen innan syllen var monterad. Syll=träplanka som väggarna står på. 

Efter någon timme dundrade nästa lass in på tomten fyllt med byggställning. Upp for den med en väldigt fart med hjälp av åtta byggjobbare. 
Sen lastades mer ställning av och grunden täcktes in med presenningar. Nu saknas bara huset. Två dagar kvar!  

Plattan intäkt och byggställning på plats. 

Syllen. 

Grundläggning av friggeboden blev inte riktigt klar igår så vi har fortsatt idag. Idag har vi även förberett friggeboden för flytt. Den är säkrad invändigt, urkopplad och trappan demonterad. 


Grunden på god väg tack vare dessa två. 

Dagens assistent var inte lika driftig som gårdagens men sötare. 

Trappan ryker. 

Nu inväntar vi husleverants och hoppas på töväder. 

Go kväll!
// Lollo