/ Allmänt / Bygga hus / Livet / Lägenhet /

Inflyttade

I lördags hände den efterlängtade flytten! Inget mer farande mellan lägenhet och hus. Inget mer hissåkande till boende. Aldrig mer gå till tvättstugan för att tvätta! 

Hej villa Bergström! 

Välpackat i lägenheten i lördags morse! 

Nästan tomt i lägenheten. 

Flyttkaos i huset!

Första lasset rymde nästan allt vi hade i lägenheten. Det gick smidigt tack vare alla som hjälpte till. 

Lunch blev obligatorisk pizza. Sen hämtades andra flyttlasset som varit magasinerat sen förra sommaren. 

Det tar alltid mycket längre tid än man tänker sig, och är alltid tyngre och jobbigare än hälsosamt. Vi har ju dessutom gjort x antal flyttar tillsammans. 

Men när allt väl var på plats som hela familjen gott. Tack alla ni som hjälpte till! 

// Lollo
/ Allmänt /

Möbler

Jag har farit runt som en liten tok de senaste veckorna i jakt på möbler till huset. Det har tagit lite tid att bestämma sig men nu har vi beställt både soffa, bokhylla och matbord. Det är 7-8 veckors leveranstid så i väntan på nya möbler får vi hålla till godo med det vi har. 

Soffan blev en Cloud från Mio. Den är ungefär 20 cm djupare än en vanlig soffa vilket gör att den känns mysig och hela familjen får plats. Det är en tresitsig soffa. 

Billån från mio.se

Vi beslutade att ta ett mörkare tyg som matchar färgerna i huset väl. 

Det mörka av de här blir det. Det är brun-grått. 

Bokhylla blir string i svart och björk! Återkommer med den kombinationen när den är på plats. Har aldrig sett just den kombon så det ska bli spännande att se. 

String i kombinationen Björk och vit till höger. 


Idag slog jag till på ett matbord från Habitat. Vi har letat länge efter ett runt matbord modell större och med iläggsskiva. Det är en omöjlig kombo. 
Bordet vi ska ha är 110 cm i diameter i original och blir 160 cm långt med iläggsskivan. Är vi fler än 8 får vi fixa ett extrabord istället. Vi tänkte att standard är att vi i familjen ska sitta bra och de gånger vi är många på middag löser vi det då. Bordet heter Moder. 

Bord Moder från Habitat. 

Rund spegel är också beställd. Det fanns inte så stor som vi önskar i butik då jag har beställt hos en glasmästare. 

// Lollo


/ Allmänt / Uteplats / tomten /

Altan snart klar

Vi väntar på flyttlasset som går på lördag. Kartonger packas i lägenheten och kartonger packad upp i huset. Men det går sakta. 

Altanbyggande går fortare. Nu är stommen snart klar och sen är det "bara" själva trallen som ska läggas. Jag tänker att det går fort i jämförelse med att bygga själva stommen. En trevlig överraskning som vi upptäckt är att vi har både kvälls- och morgonsol på baksidan av huset. Så nu känns det väldigt bra att altanen går runt hela huset. 


Passage på baksidan. Den är 2 meter bred så det känns rymligt. 

Utanför köket. 


Nästa vecka har vi flyttat in, Mattias går på semester och jag hoppas innerligt på sol. Då ska vi minsann spendera mycket tid på den här altanen. 

// Lollo