/ Allmänt / Bygga hus / Entreprenör / Husleverantör /

Sånt som händer som inte ska hända

Det är stundtals många på plats i huset samtidigt. Många ska utföra arbete parallellt och ytan är begränsad. Då händer det ibland att det inte blir som planerat, att något skadas eller går sönder. Jag tycker det har varit ganska lite sånt under bygget men senaste veckorna har varit intensiva och då har det även hänt lite sånt som händer men som vi inte vill ska hända...

Bänkskivan till köket levererades utan kanslister på sidorna. Jag kände direkt att detta måste vara fel. Jag pratade med Kvänum och efter många turer erkände de att det blivit fel i beställningen. "Listerna går lika bra att montera i efterhand". Men jag tvivlar på detta. 
Efter montering såg vi även två skador på bänkskivan. Det visade sig då att den även är felmonterad. Det är två bänkskivor som sätts ihop och själva ihopsättningen är fel utförd. Så i bänkskivefallet väntar vi på besked på vad som ska åtgärdas. 

I förra veckan möttes vi av detta vid dörren. 


En rejäl flisa i dörrkarmen är bortslagen. Ingen har erkänt sin miss men nu har husleverantören tagit på sig att stå för åtgärd. Det blir spackel och målning, dvs. långt ifrån en ny snygg karm som fanns där för någon vecka sedan. 

I tvättstugan blev det också lite fel. Garderoben var för hög. Hur löser vi det? Sågar av dörren så klart! 

På måndag väntar kontrollbesiktning. Då lär ännu fler fel hittas. Som tur är så ska ju allt åtgärdas. 

// Lollo