/ Fasad / Fönster / Husleverans / Montering / Sävsjö trähus / material /

Ibland blir det fel

När huset levererades i januari såg vi ganska direkt att det var något som inte stämde med droppblecket. Droppblecket är den plåt som normalt  sitter ovanför fönsterna. På prefabricerade hus är det vanligt med en plåt eller ett droppbleck mellan våningarna eftersom det finns ett naturligt bryt där våningarna och väggelementen möts. 

I vår första ritning som kom från arkitekten fanns det en tanke om att accentuera skillnaderna mellan våningarna med en tydlig markering i form av en plåt. När sedan husleverantören Sävsjö ritade om utefter sina mått och konstruktioner blev det ju en viss modifiering. Klart var i alla fall att det skulle finnas en plåt mellan de två fasadtyperna. Vi har ju liggande bred panel på övervåningen och smal så kallad z-panel nere. 

Men så här blev det på det som kom från fabriken: 


Plåten går alltså mellan fasaderna men inte ovanför fönsterna! Hur tänkte de nu?


Mellan fönsterna nere är det miniplåtar - till vilken nytta kan man ju undra! Det måste dessutom varit lite pilligt att få till för snickaren/plåtslagare. 

Nu har vi äntligen tagit tag i detta och bollat till Sävsjö trähus. De har erkänt och tagit på sig misstaget så nu bollar vi lite förslag på lösningar. Bara det blir som tänkt är ju vi nöjda. 

Som sagt, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det kan bli fel. Det gäller att vara med, hela vägen, och våga ifrågasätta. 

/ Lollo