/ Bygga hus / El / Entreprenör /

Veckouppdatering v 22

Den här veckan har varit händelserik. Först och främst har ju familjen utökats från tre till fyra med allt vad det innebär. 

I huset händer det också en hel del. Det är slutspurt för alla entreprenader just nu. 

Målaren har i veckan spacklat alla delar som påverkats sedan målningen avslutades. Det är runt alla fönster uppe där det blev lite ändringar mot planerat. Dels "förstörde" snickarna lite när de satte fönsterbänkarna. Dels bestämde vi att inte ha mdf runt fönstrena/foderna som planerat utan spackla och måla i stället. Så detta pågår just nu. 
Målaren fixar även med trappan som tillkommit sen målningen genomfördes. Där är det ganska mycket att måla och spackla. Sist men inte minst lite justeringar och kompletteringar. I vårat sovrum saknar en vägg färg. 

Trappan - spackling till höger och belysning till vänster. 

Elektrikerna jobbar på med inkoppling av allt. Vilket jobb! Elcentralen är ett riktigt råttbo i mina ögon. Men nu är de på god väg att bli klara. Det saknas just nu lysknappar men finns spottar, eluttag och värmereglerare. 

Alla små trådar ska kopplas in. En lampa/uttag etc - en tråd. 

Elektrikerna har även sagt att de kan hjälpa oss att sätta upp belysningen. Det innebär att vi har fått lite bråttom att fixa fram lampor. Än har vi fixat till hela nedervåningen men inte till övre plan. Det behövs allmänbelysning i alla rum. Men vad ska vi ha? Det är dagens bestyr! 

Röris är också igång. Blandare, toaletter, värmegolv mm kopplas just nu in. Jag vet inte rikigt hur långt han har kvar men det är på god väg. 

Handfat uppe är på g. 

Så summeringen den här veckan är att det går med stadig fart framåt. 

// Lollo 
/ Badrum / El / Entreprenör / Montering / Målning / material /

Tillökning och framfart

Vi har varit sysselsatta med lite annat de senaste dagarna. Vi kommer vara fyra Bergströmare som flyttar in i huset i sommar! I måndags föddes lillasyster Bergström. 

Under tiden vi är i vår bebisbubbla händer det saker i huset. Igår var vi förbi för inspektion. 

Kökskaklet är klart. Det blev riktigt snyggt när fogen kom på plats. Fogen har ungefär samma färg som köksluckorna och blir ändå så pass mörk att det blir en kontrast mot det vita. Det blev kanon! I köket har blandaren kommit på plats också. Det är Tapwell i hela huset och jag kommer inte ihåg vad just denna modell heter men det blev också bra. Diskhon är i från Franke. I badrummet uppe är plattsättaren snart helt klar. Nu saknas bara mjukfog runt badkaret. Dörren in till badrummet levererades med en enorm höjd. Jag tror Sävsjö trähus trodde att det var jättar som skulle flytta in i huset. Men detta har nu snickrats igen men det innebar lite komplettering för plattsättare. Ovanför dörren är det nu kaklat och klart i alla fall. 

Här ser ni det som lagts till i plattväg. Dörren gick alltså en och halv platta upp förut. 

Klart! 

Röris, målaren och elektrikerna jobbar också på för fullt. 


// Lollo 
/ Allmänt / Bygga hus / Mark / tomten /

Grop - jord - gräs

Äntligen lyckades Relacom dra fram fiber till nya huset. I fredags blev dragningen klar och vår VA- grop kunde fyllas igen. 

Idag ska fiberdragningen bli klar i huset också. Det var bara något mindre att fixa kvar. Sen kan vi stänga det kapitlet och börja kolla film/tv och surfa. 

Indragningen innebar även att jag i går kunde fixa med vår lervälling till tomt. Så nu har vi sått lite gräs. Det är inte tänkt att vara gräsmatta på denna del men vi vill gärna slippa lervälling. Hoppas nu bara att det tar sig. Det är inte den finaste jorden. 

Gårdsidyll here we come! 


Här ligger de små fröna och gror! 

Hjälpredan vattnar. 


Och här är fiberkabeln (röd) och hör ska mediaskåpet sitta. 


Håll tummarna att det tar sig! 

// Lollo