Kringkostnader

Att bygga hus handlar ju inte bara om att se till att huset faktiskt blir som tänkt. Det handlar mycket om pappersarbete också. Det är ju allt från bygglov, ansökningar, tillstånd, kontrakt och en hel rad annat. 

Nu under bygger är det hantering av fakturor löpande. Vi har Nordea som bank och jag tycker det funkar ganska smidigt med själva fakturahanteringen. Enda missen är väl räntan på byggnadskreditivet sant att vi har kvartalsvis betalning. Jag hade gärna haft månadsvis i stället. Det är saker som går under "gör om gör rätt" till nästa gång vi bygger hus!

Det är ju en del kringkostnader också. Byggel (dyrt!, 2000-4000 kr/månad nu de intensiva månaderna), byggsopor, byggvatten och lite annat. 

Det blir ju en del sopor. Vi har tömt containern två gånger och nu är vi på tredje omgången som blir den sista. Totalt uppskattar jag byggsopor till ca 10 000 kr. 

Fullt!

Det blir skräpigt hur mycket vi än håller undan och hantverkarna är ordentliga. Så här ser ytan ut mellan våra hus. Vi försöker ta till vara på rester av bra virke, det kan användas för annat eller bli ved. 

Detta är saker jag inte tänkte på innan vi började bygga men som kan vara bra att känna till. Generellt tycker jag det finns mycket information om själva hundpromenader fram till kontrakt hos en leverantör på internet. Därefter är det ganska dåligt med information. Om någon läsare vill veta mer berättar vi gärna!

// Lollo 
#1 / / Johan:

När du skrev att ni fick betala containertömning själva var jag tvungen att kika hur det såg ut i vårt kontrakt. Men där ingick det som tur var. Andra "roliga" kostnader som vi inte tänkt på innan vi startade var t.ex. deponikostnad för stubbar, stubbar är visst som guld för deponin och de kostar massa att lämna in.

Svar: Ja precis, det är mycket som man inte tänker på innan.
Vi har en delad entreprenad så därför faller ju många kostnader på oss som annars kanske ingår. Omlastningen var en sån sak tex.
Louise Bergström

#2 / / Johan:

Hur mycket fick ni betala för omlastningen och hur lång sträcka handlade det om? Tog resningen en dag? Jag undrar för att vi just fått en, enligt oss, orimlig faktura på omlastningen av vårt hus.

Svar: Hej!
Jag kommer inte ihåg exakt summa men det var runt 20 000kr för omlastningen. De körde 3-4 km. Och resningen tog 2 dagar. Hur mycket tog de betalt för er omlastning?
Louise Bergström

#3 / / Johan:

Tack för ditt snabba svar! Fakturan var på 48 000 för två dagar (troligen inte hela arbetsdagar) med en körsträcka enkel väg på 2,5 km.

Svar: Oj, ja det var dyrt!
Vi ifrågasatte vår faktura också så be dem redogöra för hur det kan vara så dyrt. Jag läste på lite i samband med vår resning och jag tror 15-25 tusen är rimligt.
Vilka bygger ni med?
Och var bygger ni?

Lycka till och god jul!
Louise Bergström

#4 / / Johan:

Hej. Vi bygger med Myrejöhus i Kummelnäs.