/ Bygga hus / El / Entreprenör /

Veckouppdatering v 22

Den här veckan har varit händelserik. Först och främst har ju familjen utökats från tre till fyra med allt vad det innebär. 

I huset händer det också en hel del. Det är slutspurt för alla entreprenader just nu. 

Målaren har i veckan spacklat alla delar som påverkats sedan målningen avslutades. Det är runt alla fönster uppe där det blev lite ändringar mot planerat. Dels "förstörde" snickarna lite när de satte fönsterbänkarna. Dels bestämde vi att inte ha mdf runt fönstrena/foderna som planerat utan spackla och måla i stället. Så detta pågår just nu. 
Målaren fixar även med trappan som tillkommit sen målningen genomfördes. Där är det ganska mycket att måla och spackla. Sist men inte minst lite justeringar och kompletteringar. I vårat sovrum saknar en vägg färg. 

Trappan - spackling till höger och belysning till vänster. 

Elektrikerna jobbar på med inkoppling av allt. Vilket jobb! Elcentralen är ett riktigt råttbo i mina ögon. Men nu är de på god väg att bli klara. Det saknas just nu lysknappar men finns spottar, eluttag och värmereglerare. 

Alla små trådar ska kopplas in. En lampa/uttag etc - en tråd. 

Elektrikerna har även sagt att de kan hjälpa oss att sätta upp belysningen. Det innebär att vi har fått lite bråttom att fixa fram lampor. Än har vi fixat till hela nedervåningen men inte till övre plan. Det behövs allmänbelysning i alla rum. Men vad ska vi ha? Det är dagens bestyr! 

Röris är också igång. Blandare, toaletter, värmegolv mm kopplas just nu in. Jag vet inte rikigt hur långt han har kvar men det är på god väg. 

Handfat uppe är på g. 

Så summeringen den här veckan är att det går med stadig fart framåt. 

// Lollo