/ Allmänt / Mark / tomten /

På väg mot gräsmatta 2016

Idag har vi kommit ett stort steg mot gräsmatta 2016!
Marken är utfylld och vilka ytor det blir! 


En grävmaskin runt knuten! 


Tippning av massor. 


En grävmaskin i köket! 


Till plattat nu sent i eftermiddag. Här ska rullas gräs! 

Utöver att det går undan med massorna så har det gått lite si och så med elen idag! 
Grävmaskinkillen hade av misstag kört sönder elkabel som strömförsörjer stugan. Detta hade kortslutit hela huset och en fassäkring i gatan hade löst ut. Först var elektrikern här och fixade el till huset. När jag sen skulle lags mat upptäckte jag att allt inte stod rätt till med elen så vi fick ringa Boo energis jour som kom inom 20 min. Bra service. 
Stugan har fortfarande ingen ström. Dit får vi dra ny kabel. 
Alltid är det något att lösa. Max har i alla fall uppskattat både grävmaskin och lastbilar idag. 

// Lollo 


/ Allmänt / Mark / Trädgård / tomten /

Repris

Det blir nästan en repris på förra årets förändring på tomten. För på söndag och måndag påbörjar vi markarbetena för tomten och den kommande gräsmattan. Det blir nästan på dagen ett år efter att vi satte spaden eller grävskopan i marken förra året. 

Det blir samma kille som gjorde marken och grunden förra året som hjälper oss. Han är trevlig och enkel att ha att göra med. Så på söndag etablerar han grävmaskinen och på måndag morgon drar han igång. Han uppskattade att det skulle ta upp till en vecka att fixa. 

Så här ser det ut just nu. Snart ett minne blott. 

Vi kommer jämna ut marken mellan stugan och altanen. Det blir någon decimeter ner till marken från altanen. Mellan altanen och den röda stugan i bakgrunden (grannen) blir det också jämt. 

Max längtar så klart efter gräsmatta men kanske mest efter en studsmatta! 

Den här planteringen försvinner. Jag funderar på att spara buskarna men var ska vi sätta dem? 

Återkommer med actionbilder på måndag! 

Trevlig första advent!
// Lollo 
/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Nya vänner

Ett stort fönster innebär stor möjligheter att studera världen utanför. Och det är precis vad vi gör från vårt fönster varje dag. Tidigare har det varit ekorrar och rådjur som kikat förbi. 

Nu har vi hängt upp tre fågelmatare. Och på bara en dag kom.... Katten! Fåglarna tog ytterligare några dagar på sig att hitta dit men katten var snabb. 


Här nedan ser ni de tre fågelmatarna. 

Ett vanligt, en matare av talgbollar och en för större frön och nötter. Efter en vecka kom tre katter. Det blev någon form av uppgörelse vems revir våran tomt var. Sedan dess har katten på första bilden varit ensam herre på täppan. 

Det är otroligt mysigt att ha dessa upphängda. Det ska bli kul att se hur mycket fåglar som dyker upp också. Än så länge är det ganska få. Roligast hittills har varit ekorrens akrobatik. // Lollo