/ Allmänt / Interiör / inredning / material /

Mattjakt

Vi är på mattjakt! Men det är väldigt svårt! 

Kraven är följande;
- 2,5*3,5 meter stor
- gröntonad

Det är just storleken som är det svåra. Det tillverkas få så stora mattor. Utbudet i den storleken är väldigt begränsat. När vi då söker en matta som är lite grön = omöjligt! 

Jag har hittat en snygg men den tillverkas bara i storlek 2*3 m. Den är från Linie Design modell Combination i färg Jade. Vi har tidigare kollat på patchwork-mattor i grönt. Men det känns inte rätt i min mage. Någon som har tips på butik/tillverkare eller liknande på stora mattor? Allt är välkommet!

Alternativet som kan funka är att måttbeställa en heltäckningsmatta och göra den till vardagsrumsmatta. Det får vi fundera lite på och leta lite mer innan vi tar det alternativet. 

Trevlig helg!

/// Lollo
/ Allmänt / El / inredning / material /

Lampor

Höstens mörka kvällar kräver ju sin belysning. Och nu har vi haft elektrikerna här igen för lite småfixande samt uppsättning av lampor. 

Över matbordet har vi nu äntligen fått upp våran lampa eller de tre lampor som nu hänger där. 

Vi har tre enkla lampor, modell Torch från Globen Lighting, som elektriker har kopplat ihop till en lampa. 


De hänger på olika höjd och vi har sparat sladd så att det går att justera höjden. Vi har samma lampa fast på fot i fönsterna uppe och nere också. 


I hallen har vi äntligen hittat felet i lampan som satt där. Sånt sitter den åter uppe och lyser! 

// Lollo 

/ Allmänt / Fasad / Fixa och dona /

26:an

Vårat hus ligger så långt ner på tomten som detaljplanen tillåter. Det innebär att det är en bit från vägen ner till huset och flera gånger har leveransbilar och förstagångsbesökare åkt förbi huset för att sedan backa tillbaka. Det är fler än en person som varit osäker på numret. 

"Äre här tjusexan???"
Ja! 

Nu har vi äntligen fått upp fasadnummer. Så kanske är det lite enklare för att besökare att hitta. Numret syns från vägen men inte jättetydligt. 
Vi har återanvänt de gamla som satt på stugan. Vi plockade ner dem när vi målade förra året och sen har de väntat på att huset ska bli klart. 
Fasadnumrena är i koppar så vi har fixad och putsat i flera veckor. 

Ketchupbad!

Så nästa gång ni kommer - håll utkik efter 26:an!

Trevlig helg! 
// Lollo