/ Allmänt / Fönster / Interiör / Livet / Lägenhet /

Rent och fint!

Här kommer ett udda inlägg!

En omställning som jag kanske inte hade satt upp på för/nackdellistan när vi pratade om hus var det här med städning. 

Det är ju så klart fler kvadratmeter att städa men det känns inte som det jobbiga. Vi har ju flyttar ut mitt i skogen. Det innebär att sp fort vi öppnar dörren vill skogen in lika mycket som vi vill ut. Så här års är det barr i enorma mängder, överallt! 

Med skogen kom även en faslig massa djur. Vi har bosatt oss mitt i flera djurstigar, myrbon och bland tusentals spindlar! Men det är ett annat kapitel. 

Till saken. När vi flyttade in var det,trots dyr bygg/flyttstädning, klisterrester kvar på golven från skyddspappen. Jag tänkte nog att det städar vi bort om en vecka eller så. Men det kom annat emellan. För ett par veckor sedan gjorde jag ett försöka att ta bort det men klistret satt som berget! Ah! 


Ok, kanske inte bästa bilden men så här ser det ut i varje rum. Och det är nog ganska vanligt i nyproducerade lägenheter och hus. 

Så här kommer ett husmorstips! Håll i hatten! Första och enda städtipset i den här bloggen men jag måste dela med mig. 
Knepet är - våtservetter!
Det försvinner utan att jag behöver gnugga. Bättre än alla medel jag provat! 

Min nya städkompis!  

Idag hade vi även fönsterputsare här. Så värt det! Det tog honom 1,5 h att putsa våra 25 fönster. Mig hade deg tagit flera dagar. Och det hade inte blivit i närheten lika bra. 
Det här fönstret kräver ju sin putsning. 
// Lollo 
#1 / / natalie:

Hej såg vilket fantastiskt fint badrumsgolv i svart hexagon ni lagt. Är själv i badrumsrenoveringsfasen och skulle bli toppen glad om du vet vad eran golv heter??

Svar: Hej! Jag vet inte vad golvet heter. Vi sa till plattsättaren att vi ville ha ett svart hexagongolv. Vi hade tittat på Höganäs grynna men de är lite mindre än de vi har. Plattsättaren tog iaf fram detta alternativ som vi valde. Men vet som sagt ej märket tyvärr. Hoppas ni hittar något som passar. // Lollo
Louise Bergström