/ Allmänt / Interiör / inredning / material /

Äntligen rullgardiner!

I tre månader har vi varje kväll krånglat med mörka lakan som vi hängt för fönstren. Men nu har vi äntligen fått rullgardiner på plats! 

Jag tog in offert från två företag varav ett är lokalt och dessutom gjorde persienner i våran lägenhet i Orminge tidigare i år. 
Priserna var ganska lika men det lokala företaget lite billigare. Vi prutade lite och kom överens. Det var ca två veckors leveranstid. 

Och så här blev det! Jag gillar att de knappt syns i uppdraget läge. Men samtidigt ökade behovet av gardiner...

Angående gardiner har vi fått offert på det till vardagsrummet. Vi ska först förlika oss med priset sen lovar jag att återkomma med tyg, skenor samt före/efter bilder. 

//Lollo 
/ Allmänt / Mark / Trädgård / tomten /

Ett gammalt träd!

I oktober-november förra året påbörjades markarbetena på tomten. Vi hade ett önskemål om att behålla en speciell tall som var väldigt fin och som hade stått fint framför huset. 

Det såg ut så här för ett år sedan:
Tallen ser ni bakom Max. 

När sedan markarbetena påbörjades stod den kvar till en början. Sedan började den luta mer och mer och vi tog beslutet att fälla den. Grävmaskinkillen knuffade ner den. Den stod i princip rakt på berg och hade ingen jord alls till sina rötter. 

Sedan dess har den legat framför huset. Den var för tjock för våran motorsåg och att få av roten var ett heldagsprojekt! Men idag har vi tagit om hand om den. 

Ni ser nedersta delen av trädet som vi släpat fram och resterande delar i bakgrunden. 

Den blev till nio fina huggkubbar! 

Mattias räknade årsringarna men det bar väldigt svårt eftersom de var otroligt täta. Men den var över 350 år!!!! Ringarna var så täta så täta och de senaste 50 årsringarna var brunaktiga. 
350 år och så kom vi och byggde ett hus! 

// Lollo 
/ Allmänt / Fasad / Montering / Tak /

Helgens projekt

I helgen fick vi äntligen tid att ta oss an entrétaket! Det har legat i kartong på tomten i flera månader, ja kanske sedan i maj?! 
Men nu är det på plats!

Mattias läser instruktion noggrant...

Det var relativt enkelt att montera själv. En konsol som taket hänger på skruvades i väggen. 

Taket skjuts sedan på och skruvas fast. 

Och så här blev det! 

Det är ett entrétak från Designtak och jag tror modellen heter Modern. 

Nu kvarstår inkoppling av el samt ev lackning av undertaket till svart. 

//Lollo