/ Allmänt / Mark / Trädgård / tomten /

Ett gammalt träd!

I oktober-november förra året påbörjades markarbetena på tomten. Vi hade ett önskemål om att behålla en speciell tall som var väldigt fin och som hade stått fint framför huset. 

Det såg ut så här för ett år sedan:
Tallen ser ni bakom Max. 

När sedan markarbetena påbörjades stod den kvar till en början. Sedan började den luta mer och mer och vi tog beslutet att fälla den. Grävmaskinkillen knuffade ner den. Den stod i princip rakt på berg och hade ingen jord alls till sina rötter. 

Sedan dess har den legat framför huset. Den var för tjock för våran motorsåg och att få av roten var ett heldagsprojekt! Men idag har vi tagit om hand om den. 

Ni ser nedersta delen av trädet som vi släpat fram och resterande delar i bakgrunden. 

Den blev till nio fina huggkubbar! 

Mattias räknade årsringarna men det bar väldigt svårt eftersom de var otroligt täta. Men den var över 350 år!!!! Ringarna var så täta så täta och de senaste 50 årsringarna var brunaktiga. 
350 år och så kom vi och byggde ett hus! 

// Lollo 
#1 / / Maria Soxbo:

Hej! Vilket fint hus ni byggt! Jag heter Maria, är frilansjournalist och är just nu på jakt efter en familj i Stockholmstrakten som byggt nytt och kan tänka sig att ställa upp i ett reportage och berätta om hur det gick att bygga nytt, vad man ska tänka på etc. Kanske ni är den familjen? Hör gärna av er till maria@mariasoxbo.se i så fall, så snart som möjligt! =) Mvh Maria