/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Häck på gång

Vi är på gång att plantera häck mot grannen. Vi har en trevlig granne som frågade om vi ville gå samman och plantera häck. 

Vi har planerat detta sedan i höstas och nu är vi på gång. Det blir en syrenhäck som kommer ansluta till grannens befintliga häck av blomhallon. 


Rakt ner här planterar vi häck. 


Plantorna har kommit så nu väntar vi bara på att grävaren ska komma och fixa till nivåerna och gräva ur så vi kan plantera. Vi har köpt plantor som är relativt uppväxta. Lite dyrare men de ger mer från början. Vill man har dem täta och fin behöver man klippa ner dem ganska kraftigt i början. Vi får se hur hårt vi går åt dem. 


Det är även dags att klippa rosorna. De har växt enormt sen förra året så i år får de sig en omgång. 

Vi har även "matat" sniglarna idag så nu återstår att se hur bra snigelgiftet är. Någon som har erfarenhet av snigelgift?

Glad Valborg!

// Lollo
/ Allmänt / Tillbakablick / Trädgård / tomten /

Hus med historia

I veckan när jag kom hem mötte jag två äldre damer på gatan. De var inte bekanta men hälsade glatt. Väl hemma berättade Mattias att de hade suttit på trappan vid stugan och fikat när han kom hem. De hade hyrt friggeboden av den tidigare ägaren flera somrar på rad och var nu ute för att återuppleva gamla minnen. 

De hade lycksaligt pratat om de goda minnena. Hur de hade trivts bland tallarna, kissat på dasset och duschat i duschhuset (ni kommer väl i håg det?). Det slog mig att deras känsla påminner väldigt mycket om min känsla och kärlek till vårat hem. Det är ren och skär glädje att bo här; mitt i skogen. 

Men damerna kände ju knappt igen sig. Vi har ju gjort om mycket men trappan, den var ju i alla fall kvar!Det är faktiskt en del av charmen med att ta över någon annans boende! Någon annan som har någon liknande erfarenhet?

// Lollo

Nära dig

I veckan hade vi besök av en journalist och fotograf för ett reportage. Jag har under hela bygga hus-processen känt att vi borde dela med oss av våra erfarenheter. Jag har tänkt tanken på att skriva någon form av handbok med tips, råd och erfarenheter från flera husbyggare. Men bygge, barn och livet kom emellan. Därför blev jag glad när vi blev kontaktade om ett reportage. 

Här kommer en sneak peak. Och kanske är vi i en tidning nära dig snart. 

// Lollo