/ Allmänt / Stugan / Trädgård / tomten /

Gräsmattan

Gräsmattan - en kort uppdatering.

Nu har vi haft gräsmatta ett par månader. Den har tagit sig fint och växer. Vi vattnar fortfarande regelbundet och har märkt att den blur väldigt blöt fort när det regnar. Kanske att underlaget inte släpper igenom vatten tillräckligt bra.

Vi har också upptäckt att det växer svampar i den. Någon som vet varför och har någon bra lösning?

Gräsmattan växer ganska fläckvis och är lite fläckig. Vi har inte kommit på varför.

Vi har gödslat två gånger och med spridare så det bör inte vars ojämnt utlagt som gör det fläckigt. Hm.

fläckigt men grönt.
Olika gröna färger.
Lite brun.
Mattias klipper framsidan

På framsidan fanns det gräs sedan tidigare som inte hade blivit klippt på länge. Nu har vi börjat klippa det mest för att hålla mer och undvika fästingar. Men i jämförelse med det nya gräset är det inte alls fint så nu planerar vi att lägga nytt gräs här också. Vi ska fylla ut lite och så nästa sommar. Då kommer det bli gräs runt hela stugan och vi tar bort det grus som idag finns vid stugans entré.


Nya projekt - nya projekt = Livet med hus!

//Lollo

#1 / / Johan:

Vi la gräs i våras. Känner igen mig exakt i det ni skriver, vi har små svampar som växer, olika gröna nyanser och ställen där det växer bättre och ställen där det växer sämre. Vi köpte en matta som heter "extra green". Tyvärr klantade jag mig lite när jag kastade ut gödsel innan vi skulle på semester. Det skulle komma lite regn under natten men det kom inget och sen var det torrt i en vecka= sönderbrända fläckar i mattan. Dock verkar den ha repat sig på de flesta ställena nu men det var lite tråkigt att se.

#2 / / Living by Miriam:

Svamp tyder på för dålig dränering och om ni dessutom märker att den blir blöt så kan det behövas lite sand. Toppdressa med sandblandad jord och om möjligt låt alltid gräsklippet ligga kvar. Ger gödning och mat åt maskar som bygger gångar som i sin tur funkar lite som dräneringshål. Man kan också sticka massa hål i mattan med tex en grep. En mulch klippare finfördelar gräset extra mkt. Använd naturgödsel. En robotgräsklippare gör också gräsmattan fin.