/ Allmänt / Trädgård / Uteplats /

Gräsklippning

Äntligen kom gräsklipparen och Mattias meddelade att han varit väldigt sugen på att klippa gräset. Jag antar att det är första och enda gången han kommer känna så...

Klippt gräs har vi nu gjort. Barnen var som yra hönor och sprang runt runt på gräset. Vi klippte ner till högsta nivån på klipparen. Men redan efter ett par dagar har gräset växt till sig så idag ska vi klippa ner mer och vattna igen. 

Max tycker det blir sprinterbanor i gräset när vi klipper. Vi har också köpt möbler till framsidan. Det tar sig! 


// Lollo


/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Det växer och växer

Nu är det 2,5 veckor sedan vi rullade gräset och det har verkligen tagit sig. Första veckan hände i princip ingenting men gräset fortsatte att vara grönt och vi vattnade varje dag. Andra veckan blev det lite varmare och i slutet av veckan tog gräset ordentlig fart. Nu har det nästan blivit som ogräs!


Högt över altanen. Det är fantastiskt nu när vi äntligen har börjat gå på gräset. Barnen älskar det och det gör jag med. Mjukt och skönt. 

På ett par ställen har det inte tagit sig lika bra och det tror vi beror på att gräset vi rullade ut var dåligt. Vi kände direkt när vi rullade att vissa kanter och till och med hela rullar var tunnare och torrare och det är framförallt dessa som inte tagit sig lika bra. Men jag tror att de är på gång och kommer ordna till sig. Det är en väldigt liten andel av det totala. 

Men, det är hög tid att klippa och just nu inväntar vi leverans av gräsklippare som vi har beställt. Jag hoppas en kommer omgående för gräsmattan skulle må bra av att klippas ner lite. 

// Lollo