/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Det blommar

Syrenhäcken vi planterade för ett par veckor sedan trivs och har börjat blomma. Väldigt trevligt med avkastning på jobbet omgående. Ett par av plantorna är lite mindre än de andra och blommar inte heller. Än är det svårt att avgöra om de bara var lite sämre när vi planterade eller står sämre till (de står nära andra träd). // Lollo
/ Allmänt / Trädgård / tomten /

Hjälp!

Mitt i en buske har något slagit rot och växer så det knakar. Men vad är detta? Hoppas att någon läsare kan hjälpa mig. 

Vi fixar lite varje helg hemma. Äntligen har vi slängt massa skräp och ordnat upp utanför huset så nu upplevs det mycket trevligare. Vi spanar på bra lösningar med kantsten och avgränsning mellan plattor och gräs. Det är nämligen nästa projekt. 

I övrigt har vi varit ute med båten och vattnat gräsmattan. Den har tagit sig och är grön och fin. Skriver mer om det i veckan. 

// Lollo
/ Allmänt / Mark / material / tomten /

Grönt är skönt

Wow! Vilken förändring på en dag. 

I tisdags kom mer matjord. I onsdags kom markkillen med lilla maskinen och slätade ut jorden. Igår kom gräset. Sen rullade vi! 

Så här såg det ut i onsdags kväll! 

Och såg här såg det ut i går under processen. 


Vi var fyra personer som rullade och en barnvakt. Stort tack för all hjälp!!!

Och så här såg det ut tidigt i morse!Nu ska vi vattna och hålla tummarna att det tar sig ordentligt. 1-1,5 timmar per dag ska det vattnas. Efter 10 dagar ska det ha grott så man kan gå på det ordentligt. Och fotbollsmatch blir det nog först om några veckor. Men det ska bli skönt att bara slippa allt damm som dragits in från jorden och få en grön skön utsikt. 

Vi köpte gräset via Spånga gräscenter. Allt blev hemkört och det gick smidigt. 

// Lollo